Lambohovseposet 4; 1 – 15


Grannarna och deras mindre uppskattade egenheter:

I Det lilla Mörkrets och Ballkongskyddets lägenhetshus bodde det Grannar. Dessa Grannar var; Det lilla Mörkrets Kompis (DMK), Groggen, Mannen med Dålig Musiksmak (MDM) och Övriga (…).

Det lilla Mörkret, Ballkongskyddet och eMiL tyckte mindre om Grannarna… Dock så var de roliga objekt att bedriva akademiskt, etiska (ehrm..kanske inte etiska i korrekt mening.)studier på. eMiL såg att det var gott så Det lilla Mörkret och Ballkongskyddet hade eMiLs välsignelse. eMiL sade:

”Jag har strukit runt längs hörnen där du bor”.

Det lilla Mörkret tolkade det som ett hot. Och Det anade att Grannarna snart skulle vända sig mot ”Puss och kram-kollektivet för morgondagens fredsaktivister.”

För en gång skull hade Det lilla Mörkret rätt…

MDM spelade okristligt dålig musik. Hjälp kom från Han från Ovan. Det lilla Mörkret fick ett vapen som Det skulle använda för att minimera MDM. Ett mäktigt vapen som ekar i trappuppgången än i dag. Ett vapen som ligger som ett eko över det fjärran landet Lambohov än i dag.

Detta vapen uppskattades dock inte av Övriga…men de led inte i tysthet. Tvärtom, de gav sig in i kampen. (Denna kamp är censurerad av Lambohovskidzen.)

Nog om denna kamp, den pågår, har alltid pågått och kommer alltid att pågå. Varken Det lilla Mörkret eller MDM kommer att kvävas av sin stolthet. För de har ingen stolthet.

”Puss och kram- kollektivet för morgondagens fredsaktivister” besöktes ofta av Groggen. Denne våldtog med jämna mellanrum Den Vessle Ringklockan. Syftet med denna grymma handling var att Groggen ville ha sällskap av Det lilla Mörkret. Det lilla Mörkret ville inte sprida sill och potatis till Groggens palats så Det avstod….1 gång….2 gånger….3 gånger….och vem vet hur många gånger Det lilla Mörkret avstod. Groggen ville uppenbarligen veta vad detta sill och potatis var. eMiL sade:

”Jag hör dåligt och fattar trögt.”

Det lilla Mörkret tolkade som att Groggen inte hade alla sillarna i garderoben. Och Det antog att Groggen förmodligen såg dåligt också då Groggen inte såg att Det lilla Mörkrets sill och potatis var dålig.

Det lilla Mörkrets Kompis var en bra Kompis. Den uppehöll sig i sin skokartong och eMiL såg att det var gott så DMK hade eMiLs välsignelse. Det lilla Mörkret gladde sig åt detta. DMK bor fortfarande kvar i sin skokartong. Har alltid gjort. Kommer alltid att göra.

Övriga Grannar smög runt i kulisserna till detta epos. Emellanåt hoppade de fram från sina gömmor. När de hoppade fram skapade detta oro i Trapphuset. MDM spelade sämre musik. Groggen målade sillar på sin vägg. DMK övervägde att lämna sin skokartong till Svältande Ljus i grannlandet Ryd. Lugnet lade sig när Övriga Grannar drog sig tillbaka till sina hålor och Skuggorna hade tillbett byggnaden ( som de så ofta gjorde, för de hade ingen annan aktivitet som de fann tillfredsställande).

Så här gick det till i det fjärran landet Lambohov. I trapphuset. MDM spelade okristligt dålig musik. Groggen klättrade upp och våldtog Den Vessle Ringklockan. DMK höll hårt i sin skokartong. Övriga strök runt i kulisserna (och gjorde razzior). Det lilla Mörkret, Ballkongskyddet och eMiL höll sig på sin front…för tillfället…

”För jag är ond igen, ond igen, om jag någonsin har varit god” . sade eMiL.

Det lilla Mörkret tolkade det som att *ehrm* ”någon” skulle dyka upp inom en snar dåtid och lämna blöta spår efter trasor som inte riktigt kramats ur.

För att lyssna till Lambohovseposet 5; 1 – 15 invänta visdomsord från Erik.

————————

Författarens kommentarer:

Erik är den enda person som omnämns vid sitt rätta namn, för att han har en enastående förmåga att uttrycka sig…..ehm…uttrycka sig….ytterst intressant.

Ett smakprov: ”Som smakar Barbapappa” Visdomsord om Eriks traumatiska upplevelse av skolans potatisbullar.

1 Comment(s)

  1. Comment by GoldenTabs on 8 januari 2018 0:49

    jbI7KQ https://goldentabs.com/

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lämna en kommentar


ville is proudly powered by WordPress and themed by Mukka-mu

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu